Band 501

Skupina za žur, poroke in druge priložnosti ...

Zasedba

Tadej Prevec

Tadej Prevec – glavni vokal

Že kot deček se je mladi Rakovčan Tadej preizkušal v glasbenih vodah. Takrat še nadobudni harmonikaš je kmalu spoznal, da je harmonika pretežka zanj, v roke je vzel malo lažji mikrofon. Pričel je razvijati svoj pevski talent in ga izpopolnjeval na urah solopetja. Večkrat se je predstavil kot solist, nastopal pa je tudi v drugačnih zasedbah. Od maja 2013 naprej Tadej, »najbolj frišen« v skupini, skrbi za vokal. Njegov žametni glas in šarm poskrbita, da se od koncentracije estrogena v prvi vrsti kar kadi.


Jan Drobnič - bas / spremljevalni vokalJan Drobnič – bas / spremljevalni vokal

Jan je že od mladih let priklenjen na bas kitaro in s svojim občutkom odlično poživi glasbeni aranžma. Janova razigranost in energičnost na odru zaživi in vse navzoče pritegne, da z bendom zapojejo in zaplešejo. V bandu ima funkcijo »glavni manager, stage manager in dizajner 501«.


David Škrbec – kitaraDavid Škrbec - kitara

David je delaven član benda in poskrbi za preciznosti pri izvedbi pesmi. Je kitarist z ogromno referencami, igral je že v skupinah Rock Shock, By the way, Duwai Orchestra, BBC, Stereotipi… Pomaga ostati na realnih tleh, ko se ostali člani pretirano razigrajo in tako obdrži stvari pod kontrolo. Je tudi glavni »tehnik 501«.


Darjan Pakiž - klaviature / spremljevalni vokalDarjan Pakiž – klaviature / spremljevalni vokal

Darjan je začel svojo glasbeno pot z igranjem harmonike, kasneje pa presedlal na elektronske zadeve. S svojimi klaviaturskimi vložki poskrbi za zanimiv aranžma pesmi, obenem pa skrbi za kvalitetne vokalne harmonije. Poleg tega je »voznik in pravnik 501«.


Siniša Pantar – bobni/spremljevalni vokalSiniša Pantar - bobni

Siniša je motor benda. Že od malega se ukvarja z glasbo. Do prihoda Tadeja je bil hkrati bobnar in glavni vokalist. Prihaja iz Prezida in je v bend prinesel hrvaško melodičnost in občutek pri muziciranju.

 

Comments are closed.